Asperges voor moederdag

Buiten een lekker ontbijtje op bed, verdient je moeder eigenlijk de hele dag wel verwennerij. En hoe doe je dat nou beter dan ’s avonds het witte goud op tafel te zetten?

Moederdag valt echt middenin het Aspergeseizoen, dat dit jaar duurt van 5 april tot en met 24 juni. Behalve koken, kun je asperges ook wokken, stomen, grillen en wist je dat je asperges ook super lekker rauw kunt eten?

Nummer 1 asperge gerecht is eigenlijk nog altijd the good old way: klassiek met ham, ei en krieltjes. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk?

Het makkelijkst gebruik je een aspergepan, waarin de asperges rechtop kunnen staan. Schil de asperges (of beter nog: koop ze geschild), snij ongeveer twee centimeter van de onderkant af en zet ze met de kop naar boven in de pan. Vul de pan met koud water en zet de asperges op het vuur. Laat ze 1 minuut koken en zet dan het vuur af. De asperges moet nog even nagaren. Hoelang? Dat hangt af van je smaak!

Klaar een beetje boter, bak krieltjes, snij een gekookt eitje en mooie gekookte ham in stukjes et voilà!

By |2018-04-24T20:06:12+00:00april 24th, 2018|Stories Kick|0 Comments

Laat je reactie achter!