Caribbean barbecue dessert!

Dat vlees lekker is van de barbecue is bij iedereen bekend. Vis wordt ook steeds vaker gedaan en de vegetariërs onder ons, kunnen met een heleboel ook hun hartje ophalen.

Inmiddels verschijnt er ook steeds vaker fruit met grill-strepen op de Nederlandse bordjes. Zeker met tropische temperaturen, is met een klein beetje Caribbean vibes op je bord niks mis!

Eters over de vloer? Maak de blits met ons super toetje van de grill!

Zet het volgende op je boodschappenlijstje:

  • 1 ananas
  • Een halve watermeloen
  • 250 ml slagroom
  • Bakje marscapone
  • 1 el poedersuikersuiker
  • Honing
  • Olijfolie

Aan de slag: 

  1. Maak de barbecue aan als dat nog niet het geval is. 
  2. Snij de ananas en watermeloen in plakken van ongeveer 1,5-2 centimeter en haal de schil eraf.
  3. Meng een eetlepel honing en eetlepel olijfolie door elkaar en smeer met een kwastje op de ananas- en watermeloen schijven.
  4. Leg de plakken op je barbecue en laat rustig grillen tot er mooie strepen op je fruit staan. Niet langer dan twee minuten, anders valt je vruchtvlees uit elkaar.
  5. Klop ondertussen de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. 
  6. Voeg de opgeklopte slagroom samen met de mascarpone en roer rustig door elkaar.
  7. Snij het fruit van de bbq in gelijke blokken.
  8. Leg de blokken ananas en watermeloen als schaakbord-patroon op een Kick Plate en doe er een goeie klodder van het mascarpone mengsel bij. 
  9. Doe de rest van het mengsel in een bakje als extraatje. Mocht je fruit over hebben, kun je dit ook altijd extra in een bakje serveren.
  10. Presenteer eventueel met een blaadje munt et voilà!

Barbecue dessert in een handomdraai en gegarandeerd shinen! Moge het u allen wel bekomen 😉

By |2018-08-09T10:59:49+00:00augustus 9th, 2018|Stories Kick|0 Comments

Laat je reactie achter!