Easy borrelplank

Geen zin om te koken, maar wel graag iets lekkers? Volk over de vloer en net even wat anders voorschotelen bij de borrel? Of gewoon bankhangen met comfortfood? Een toffe borrelplank heb je in een handomdraai in elkaar gezet. Nouja, als je het jezelf gewoon makkelijk maakt.

Hoewel we eigenlijk houden van ‘homemade’ en ‘keukengeploeter’ om te showen met allerlei heerlijks, is het soms toch best even lekker om te cheaten. De weg naar de supermarkt is dan gauw gevonden. Met al die tapas aanbiedingen bij iedere willekeurige supermarkt (je kent het, 3 bakjes voor 5 euro), mag dat natuurlijk best eens een keer.

Wil jij je keuken ook graag een dag vrij geven (ja, zo kun je het ook bekijken!), dan geven we je hier wat tips om jezelf zo snel mogelijk op de bank te werpen mét comfortfood…

Ren naar de supermarkt en haal je basis:

  • Zo’n kant-en-klaar stokbrood met kruidenboter voor in de oven
  • Iets van toastjes om je smeersels op kwijt te kunnen
  • Worstjes, hammetjes en/of kaasjes

 Bedenk jezelf vervolgens of je ook iets gezonds wil eten. Zo ja:

  • Kies je groenten, zoals snoeptomaatjes, komkommers of worteltjes
  • Neem eventueel ook wat fruit mee, zoals meloen. Extra lui: voorgesneden verse fruitmix!

 Aanvullen maar!

In de koelkast lag hier nog van alles wat prima in een wrapje past. Kipfilet, paprika, roomkaas, ijsbergsla, hete chilisaus en een dunne omelet zorgden voor twee rijkelijk gevulde wraps. Even in stukjes snijden, prikkers erin en klaar. De twee gekookte eieren in de koelkast werden gehalveerd en voorzien van een likje mayonaise, als fijne aanvulling op de plank.

Met roomkaas gevulde peppadew pepertjes mogen niet ontbreken en dus was tapasbakje nummero uno gekozen. Tip: hou je van pittig, kies dan niet voor de pepertjes uit een pot, die zijn vaak zoeter dan de “verse” pepertjes. Bakjes twee en drie zijn worstjes en pompoen hummus geworden. Als extra smeersel nog een kleine touch of peppadew, pittige roomkaas. Uiteraard kun je dit nog gezellig in een bakje doen (of niet natuurlijk…).

Vergeet ook alle mini varianten en snacks in de diepvries niet voor dit item: mini pizza’s, kleine worsten- of saucijzenbroodjes, bitterballen, loempia’s… Die zijn ook altijd erg welkom.

Toch nog iets zelf maken?

Ja, toch wel. De Aziatische snackballetjes van Keukenliefde zijn heel makkelijk gemaakt en errug lekker. Zeker met goed gehakt van de slager! Kant-en-klare gehaktballetjes kunnen natuurlijk ook. Of kipspiesjes, knoflook garnaaltjes, ansjovissen of wat je nog meer kunt verzinnen.

Laatste tip

Zorg dat je plank niet te groot is voor hetgeen je erop legt, dan oogt het meteen heel erg karig en weinig. Er kan stiekem veel meer op een borrelplank dan je vooraf zou denken! Toch een gaatje over? Maak wat garnering met sla, leg hier en daar een handje chips op de plank of kijk nog even in je voorraadkast wat er eventueel nog bij gelegd kan worden.

Veel gemak, plezier en smakelijk eten gewenst!

By |2018-09-17T21:09:29+00:00september 17th, 2018|Stories Kick|0 Comments

Laat je reactie achter!