Loading...
Over ons2018-05-31T09:57:17+00:00

OVER KICK

Kick Plates is ontstaan vanuit de professionele praktijk. Steef Spoormakers is al vele jaren actief in de horeca en nog steeds. Als oprichter van Kick Plates weet hij als geen ander hoe belangrijk het is jezelf te onderscheiden van de rest. Met zorg bereide producten verdienen het om op natuurlijke en hoogwaardige wijze te worden gepresenteerd aan de gast. Tijdens de afgelopen jaren zijn altijd in eigen beheer serveerplanken gemaakt en belangrijker nog, ze werden steeds verder doorontwikkeld. Het was juist de praktijkervaring die zorgde voor het eindresultaat: Kick Plates.

Eikenhouten serveerplank - Kick Plates

EIKENHOUT

Op een plek waar gewerkt wordt met producten uit de natuur, is het logisch dat deze ook gepresenteerd worden op een hoogwaardig natuurlijk materiaal: hout. Kick Plates zijn gemaakt van duurzaam Europees eikenhout met uiteraard een FSC-keurmerk. Eikenhout leent zich goed om te bewerken en geeft bovendien een karakteristieke en luxe uitstraling.

SLIMME FEATURES

Naast de kwaliteit van de planken, stond tijdens de ontwikkeling de praktijk hoog in het vaandel. Een veel voorkomende struggle is dat planken niet makkelijk van tafel zijn op te pakken.

1

Door het gat in de hoek van de plank, is de gebruiker in staat om de plank met één hand op te tillen. Zelfs als de plank midden op de tafel ligt. Geen geschuif, geen gedoe. In lijn met het logo is het gat achthoekig gemaakt. Vonden wij wel zo toepasselijk!

2

Ook is er een rand gefreesd aan de buitenkant van de plank. Verse producten laten na de bereiding nogal eens vocht los, wat zo niet van de plank af kan lopen. Zo blijft de tafel en ook kleding schoon. Genieten van je rode wijnsaus gaat op deze manier ook stukken beter!

3

Optioneel kun je ervoor kiezen de plank aan twee zijden te laten frezen én stempelen. Op die manier is de plank dubbel zo duurzaam en klaar voor intensief gebruik.
Ook kun je er voor kiezen om 1 kant te gebruiken als snijplank en de andere kant als serveerplank.

Productie Proces van Kick Plates

PRODUCTIE

De verwerking van hout tot plank vindt geheel in Nederland plaats. Om de grootste nauwkeurigheid te garanderen wordt er gebruik gemaakt van CNC-machines. Iedere plank wordt twee keer in de olie gezet met  zeer hoogwaardige voedselveilige olie. De olie zorgt ervoor dat iedere plank slijtvast, water- en vuilafstotend is, doorlopend belast kan worden en zijn uiterste veerkracht krijgt. De olie die gebruikt wordt is van het hoogst haalbare niveau en geschikt voor de voedselindustrie.

TRACK & TRACE

BESTEL NU, BETAAL LATER